На 9 декември 2022 г. в салона на НЧ Светлина-Царевец 1927“,

...
На 9 декември 2022 г. в салона на НЧ Светлина-Царевец 1927“,
Коментари Харесай

НЧ „Светлина-Царевец 1927“ – с. Царевец тържествено отбеляза 95 години от основаването си

На 9 декември 2022 г. в салона на НЧ „ Светлина-Царевец 1927 “, с. Царевец се организира тържествено честване на 95 години от основаването на читалището.

На празника всички присъстващи се потопиха в магията на българските обичаи, посредством песните и танците на самодейните групи към читалището. Специален гост-изпълнител бе Фолклорен танцов спектакъл „ Найден Киров “ – град Русе, с основен живописен началник Богдан Донев. Гости на юбилея бяха: кметът на община Свищов Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова, ръководителят на ППОК „ Изгрев 93-Ганчо Ламбев “ Красимир Колев, шефът на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов, ръководители и секретари на читалища в общината. Специален посетител на събитието бе Почетният член на читалището и ръководител на журито на МФФ „ Фолклорен извор “ Юлия Цанкова. От свое име ръководителят на НЧ „ Светлина-Царевец 1927 “ Вера Блажева изрази благодарности към всички някогашни и сегашни сачмодейци, ръководители, настоятели и чиновници на читалището за неуморния труд и запазването на духа и традициите. Тя благодари и на всички спонсори, и донори, които са подкрепяли читалището през годините, а към Община Свищов, ППОК „ Изгрев 93-Ганчо Ламбев “, Комплекс „ Фолклорен извор “ и госпожа Иванка Ламбева изрази особено благодарности за направените дарения за 95-годишния празник на читалището.

„ За да просъществува толкоз години читалището, хората които са повярвали в концепцията за просвещение и просвета на селото ни, са съумели да възпламенят това огънче в сърцето на всеки един от нас, почитателите, вярващи в духовните и културни полезности на просвещението. Бъдете здрави и на многая лета! “, приключи разгорещено тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР